lauantai 27. helmikuuta 2021

Tilaihme!

 


Aion rakentaa takapihalleni mökin, ihmisen kokoisen ja monen kasvatuslavan mentävän. Kuinka joku voi pystyä pakkaamaan sen kahteen noin pieneen pakettiin? Suunnittelun mestariksi hän voi itseään kutsua, tai sitten jossain on laskuvirhe. Ehkä olenkin tilannut kahden neliön kokoisen kopperoisen, jonne mahtuu korkeintaan yksi terrieri kerrallaan. Tai sitten joku unohti pakata sokkelin mukaan.

Mene ja tiedä, ei tuota pakettia kuitenkaan voi avata ennen kuin korkeintaan kuukauden päästä. Ja silloinkin ihan vähän vain raottaa. Laatikon rakosesta lurahtaa heti pussillinen pikkuosia, jotka livahtavat terassilautojen väliin ja hukkuvat sinne iäksi. Koirat repivät pahveja ja silppuavat ne mukaviksi turkooseiksi suuhunpantavan kokoisiksi paloiksi. Ikea jää varmaan kakkoseksi, kun kokoaminen alkaa. Asennuksesta oli netissä helpon näköinen video, suitsait homma kasaan. Paneelit vain luiskahtavat oikeisiin kolosiinsa. Kokemuksesta voisin arvioida, että tarvitsemme ainakin viisi päivää mökin kasaamiseen. Ja hyvät eväät. Auringon pitää paistaa keväisen kauniina ja sitruunaperhonen lentää ohitsemme ihmetellen, mitä tähän oikein nousee? Uusi lounaspaikka kukkivine kasveineen? Juuri se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takatalven kourissa

  Ulkona tuulee hurjasti ja vihmoo toivottavasti talven viimeisiä lumituiskuja. On maaliskuun loppu ja saimme jo nauttia muutaman viikon iha...