torstai 25. maaliskuuta 2021

Lomailua ennen hoohetkeä. Virhe?

 

Talvilomaa pitäisi malttaa viettää. Ei niinkään, että se olisi varsinaisesta työstä vaikeaa ja kun on viettänyt useamman kuukauden vain kotona etänä, on ihan hyvä poistua samojen seinien sisältä hetkeksi. Vaikkakin rajoitusten vuoksi vain seinät taitavat vaihtua, toki hetkeksi maisematkin. Ongelma onkin aivan muualla ja se on tosi lähellä. Pään sisällä.

Mitä jos se aurinko nyt viikon aikana sulattaa kaikki lumet meidän pihaltamme, enkä olekaan paikalla, kun on se ensimmäinen paras hetki purkaa pahvit kasvihuoneen ympäriltä. Tai kun juhannusperunoiden ämpäriin istutus venyy aivan liian pitkälle, kun idut ovat nyt sentin mittaisia? Se on mun syy jos perheellä ei ole pottua pöydässä jussina. Ei niitä sitten enää mistään saa. Miten voin nyt poistua tontilta, kun tätä kevättä on odotettu monta kuukautta?

Sentti mittaa jo iduissa!


Järki sanoo, että lumi ei ehdi poistua kokonaan viikon aikana, aikaa pytingin pystytykseen todennäköisesti on vielä huhtikuun puolellakin. Silloin on kyllä viimeistään pakko säksentää taimikauppaan, ettei jää ilman jotain oleellista. Perintökaktus on kasteltu vai olisiko sekin pitänyt laittaa hoitoon äidille kuten karvakuonot? Kuulemma kukka kestää viikon verran ikävää kotonakin. Minä ehkä en. Nykyiseen mainioon vartiointijärjestelmäämme ei kuulu kukkien vahtimissysteemi, se onkin sen ainoa puute. Pitää ehkä hankkia joku oheisvalvontakamera kukkia varten, jonka avulla voisin netin kautta tiirailla, onko niillä kaikki hyvin. Isäntä silti ei varmaan lähde ajamaan mökiltä kotiin lupsuttavan kukanplantun takia.

Yleensä sitä lomaa on odottanut kuin kuuta nousevaa, nyt odotus on kääntymässä loman loppumiseen. Silloin varmasti on jo sen verran kevät, että pääsen itse asiaan. Ajatus kääntyy paikallisen puutarhaliikkeen avajaisilmoitukseen netissä, joku peijooni ehtii sinne nyt ennen minua. Mieli onkin nyt käännettävä väkisin lomamoodiin, on osattava nauttia tästä hetkestä ja odottamisen ihanasta tunteesta. Edessä on viikko jotain aivan muuta, jonka jälkeen tulee taas jotain aivan muuta.

2 kommenttia:

  1. Kiva seurata blogistasi puutarhailun etenemistä. Pian päästään tositoimiin puutarhoissa, kunhan aurinko sulattelee ekaks lumet pois. Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun luit! Ihan kohta päästään töihin, musta tuntui että kasvihuoneen osat jo pullistelivat pakkauksessaan kun aurinko paistoi. Nauroin isännälle että käy koittamassa kasvihuoneen automaattiavaajaa auringossa että toimiiko. Varoa vaan ettei napsauta nenään jos avautuu hätäisesti! Ihanaa kevättä sinullekin!

      Poista

Takatalven kourissa

  Ulkona tuulee hurjasti ja vihmoo toivottavasti talven viimeisiä lumituiskuja. On maaliskuun loppu ja saimme jo nauttia muutaman viikon iha...